032/ 666 440


Оферти
Принцес Турс
предлага още:

ГерманияКлимат- умерен, в северните райони-морски. Средните температури за януари- от -4 до -2°C; юли 16-20°C.

Културни особености:
Обичаи и празници: В Германия има 9 общоприети празника. Повечето от тях имат християнска основа: Разпети Петък, Велики Понеделник, Възкресение Христово, Петдесетница и Коледа. Празници без религиозна връзка са: Нова Година, Денят на Труда, Денят на Обединението.
Ястия и напитки: Германската кухня е с традиции. Германците ядат свинско, телешко, птици и риба. Употребяват много зеленчуци и най-много картофи, също много видове зеле, карфиол, брюкселско зеле и аспержи. Предпочитат умерено подправени ястия. Имат разнообразна студена кухня. Пият шварц кафе със сметана, како или плодови сокове. Германците са едни от най-големите консуматори на бира.
Облекло: Германците обичат да се обличат обикновено по-елегантно, обръщат внимание на външния си вид. Винаги са облечени с висококачествени дрехи и обувки. Германците не носят крешящи бижута, аксесоари, или други украшения.
Представяне: Германците използват учтива форма на обръщение и също очакват обръщението към тях да стане по същия начин.
Поведение: В германския етикет, както и в повечето европейски страни, събеседниците се поздравяват учтиво и се ръкостискат. Титлата е много важна и неизползването и се счита за неуважение.
Подаръци: В Германия размяната на подаръци не е общоприета практика. При посещение на семейство, задължително се занасят подарък шоколад, бонбони и цветя. Жълтите рози са добре приети винаги. Не трябва да се подаряват карамфили, лилии и хризантеми, защото се използват за погребения. Подареното вино задължително трябва да бъде френско или италианско.
Разговори: Германците не обичат шеги и вицове, особено ако ги засягат лично. Събеседникът се слуша и се гледа в очите , докато говори, иначе се създава впечатление за неискреност.

Полезна информация:
* Входен режим-лична карта е достатъчна
* Питейна вода-препоръчва се минерална
* Валута-евро.1 евро=1.95583 лева.
* Местно време-1 час назад спрямо България
* Електричество-
* Пазаруване-Офисите в Германия обикновено работят от 8:00 до 18:00часа.
* Транспорт-силно развит морски и речен транспорт. Главни международни летища- Франкфурт на Майн и Берлин. От София до Берлин- 1318км.
* Бакшиши-5 до 10% от сумата.

Екскурзии и Почивки - Германия